Dansk Border & Fifeklub

Stiftet 2008
Så kom endelig dagen 1. December.

In English click here oversat af Henrik Holm
Auf Deutsch BITTE HIER KLICkEN oversat af Bjørn Rasmussen

Et års ventetid, højdepunktet for danske som udenlandske opdrættere. Dansk Border Fife Klubs åbne udstilling for Border - og Fife Fancy.

Som vanligt dannede Korup Skole med sine lyse lokaler ramme om denne populære udstilling- Igen i år var det lykkedes at friste et stort antal opdrættere. Faktisk blev der tilmeldt 238 fugle. Heraf 180 Fife og 58 Bordere.

opstilling002r mrker fuglene 004r
opsætning af reoler fugle klar til dommerkort
opstn. af fugle 005 r fulde reoler 2012 014r
klargøring af fugle fulde reoler
opstillingsholdet010r opstningsholdet011 r
opsætningsholdet med et par enkelte opdrættere opsætningsholdet klar til en bid mad efter opsætning


Det havde ikke krævet nogen særlig overtagelsesevne at lokke Terry Kelly til atter terry kelly med generalsekr. 2012 015rat stå for bedømmelsen. Sidste års succes havde overbevist ham om, at DBFs show er og bliver verdens hyggeligste specialshow for Border - og Fife Fancy.

Terry udtalte bagefter, at den specielle hyggelige atmosfære kombineret med et engageret gæstfrit publikum gør showet til en fornøjelse for enhver dommer at dømme og deltage i. 
morgenmad 2012 020r

Showet startede vanligt med indlevering fredag aften og lørdag morgen. Herefter varmede publikum og dommer op med en omgang dansk morgenbrød, kaffe og te.

 

terry kelly i arbejde 025rKlokken 0900 præcis begyndte bedømmelsen. Grundet den nye fikse opsætning med to hylder kreeret af den altid kreative og uundværlige Per Larsen gik bedømmelsen kvikt. Den eneste forstyrelse der på et tidspunkt fik mange tilskuere til at miste koncentrationen var utallige krager, der havde bestemt sig for at tromme på taget. Måske tilskyndet af den muntre kanariesang i lokalet under dem.

terry kelly084rDen eneste der ikke mistede koncentrationen var dommer Terry Kelly. Uden at blinke fortsatte han bedømmelserne. Terry fortalte senere at han end ikke havde opdaget de trommende krager, hvilket vidner om en koncentreret indsats.

Kun afbrudt af frokost og kaffepause nåede vi tidligt til den sidste bedømmelse om bedste etårige Fife Fancy. Dette blev en nervepirrende kamp mellem Baechler/Vadder og Maibritt & Henrik Holm. Kun små marginaler sikrede efter lang tids sondering sejren til de meget dygtige tyskere. En sand thriller.

Præmie overraskelsen viste, at Frank Darling stadig regerer Nordisk Åben for Border og Fife med den høje kvalitet på sine Bordere. Frank Darling snuppede både bedste flerårig og bedste etårig Border samt bedste Border. Meget imponerende.


Baechler/Vadder vandt flot med bedste flerårig Fife, bedste etårig Fife samt showets bedste Fife.


Klokken 1700 var lokalerne ryddet op og alle gæsterne var draget afsted. Fra DBF skal lyde en særlig tak til de tyske gæster, der var draget langvejs fra for at glæde os andre med deres deltagelse. Yderligere må vi endnu engang takke køkkenpersonalet for en fremragende indsats, samt de mange medlemmer der gjorde det muligt. Her også de to tolkes hjælp, hvilket blev højt værdsat.

henrikowe dbf 072r
Henrik sammen med ny tysk opdrætter Uwe Orlowskiarbejde i kkkenet077r
Jutta og Henny
travlhed i kkkenet 080r
Laila
tolke 025 r
de to tolke Lars og BjørnSidst men ikke mindst tak til Terry Kelly for en helhjertet og professionel indsats. Vi vil sikkert alle glæde os til at se ham igen i fremtiden.

Næste år 2013 er det den 7. December. Dommer 2013 vil blive annoceret i nær fremtid.

Henrik Holm
 

Oversæt

Danish Dutch English Finnish German Norwegian Swedish

Vi har 32 gæster og ingen medlemmer online

DANSK BORDER OG FIFEKLUB

© 2011 Alle Rettigheder forbeholdes.